Zwemlessen

Zwemlessen

Data Zwemles

Let op! er zijn een aantal wijzigingen doorgevoerd, klik hieronder voor de bestanden.

Wijzigingen
Examenregeling  

Lesplan

 Zwemles:

We geven zwemles voor diploma A, B of C. De contributie van de zwemles is vanaf 1/1/2014 € 176/ 11 maanden. Afzwemmen: € 12,50. Opgave zwemles A vanaf 4 jaar bij zwemleszcdehonte@gmail.com Ze mogen niet eerder beginnen dan 5 jaar.

Zwemtijden:

Zwemles A (ondiep) is op dinsdagavond van 18.55 tot 19.25 uur en van 19.25 tot 19.55 uur in het binnenbad van Reynaertland Zwemles A (diep) is op  zaterdagmiddag van 16.30 tot 17.15 uur
in het binnenbad van Reynaertland. Zwemles B en C is op  zaterdagmiddag van 15.45 tot 16.30 uur in het binnenbad van Reynaertland.

Voor vragen kunt u contact opnemen met: I. van Kerckhoven 0114-682468

Diploma-eisen:

Eisen zwemdiploma A

Gekleed
Vanaf enige hoogte te water gaan met een voetsprong voorwaarts; na het bovenkomen aansluitend 15 seconden watertrappen, gevolgd door 12,5 meter schoolslag, onder een lijn door duiken, een halve draai om de lengte-as en 12,5 meter enkelvoudige rugslag; proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.

 Badkleding

Van de kant te water gaan met een sprong (een kopsprong heeft de voorkeur), direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 3 meter van de (start-)kant bevindt. 50 meter schoolslag, proef afmaken met 50 meter enkelvoudige rugslag. In het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 5 seconden uitdrijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag, waarna 5 seconden drijven op de borst. In het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 5 seconden uitdrijven op de rug, aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, waarna 10 seconden drijven op de rug. In het water afzetten van de wand, aansluitend 5 meter borstcrawl. In het water afzetten van de wand, aansluitend 5 meter rugcrawl.Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, gevolgd door 60 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, waarin 2 keer, al watertrappend een hele draai om de lengte-as gemaakt wordt.

 Kleding-eisen diplomazwemmen zwemdiploma A
Bij het diplomazwemmen voor het zwemdiploma A dient de kleding te bestaan uit:

– Badkleding, T-shirt, hemd of blouse met korte mouwen, korte broek (d.w.z. broekje met pijpen; broekjes die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)

– Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse en

jurk of rok/blouse dragen. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.

Eisen zwemdiploma B

 Gekleed

Vanaf enige hoogte te water gaan met een voetsprong voorwaarts, onder water een halve draai om lengte-as maken; na het boven komen aansluitend, 15 seconden watertrappen, gevolgd door 25 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer onder een vlot door zwemmen en 1 keer een hele draai om de lengte-as, en 25 meter enkelvoudige rugslag; proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.

 Badkleding

Van de kant te water gaan met een kopsprong, direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat in een verticaal, in het water hangend zeil, dat zich op 6 meter van de (start-)kant bevindt. 75 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer voetwaarts richting de bodem zakken; proef afmaken met 75 meter enkelvoudige rugslag. In het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 5 seconden uitdrijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag, waarna 7 seconden drijven op de borst. In het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 5 seconden uitdrijven op de rug, aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, waarna 15 seconden drijven op de rug. In het water afzetten van de wand, aansluitend 10 meter borstcrawl. In het water afzetten van de wand, aansluitend 10 meter rugcrawl. Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, gevolgd door 30 seconden watertrappen met gebruik van armen en benen, aansluitend 30 seconden watertrappen met de benen.

Kleding-eisen diplomazwemmen zwemdiploma B
Bij het diplomazwemmen voor het zwemdiploma B dient de kleding te bestaan uit:

– Badkleding,T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen, Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)

– Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen dragen. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.

Eisen zwemdiploma C

Gekleed
Van de kant te water gaan met een rol voorover, aansluitend 15 seconden watertrappen, gevolgd door 30 seconden blijven drijven (HELP-houding) met gebruik van een hulpmiddel. Van de kant te water gaan met een sprong naar keuze, aansluitend 50 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer onder een vlot door zwemmen en 1 keer over een vlot heen klimmen en 50 meter enkelvoudige rugslag; proef afronden met zelfstandig uit het water op de kant klimmen.

Badkleding
Van de kant te water gaan met een kopsprong, direct gevolgd door (zonder boven te komen) onder water zwemmen door een gat in een verticaal in het water hangend zeil dat zich op 9 meter van de (start-)kant bevindt. 100 meter schoolslag, onderbroken door 1 keer koprol voorover en 1 keer een hoekduik richting bodem maken; proef afronden met 100 meter enkelvoudige rugslag. Van de kant te water gaan met een kopsprong (een startsprong heeft de voorkeur), direct gevolgd door 5 seconden uitdrijven op de borst, aansluitend enkele meters schoolslag, waarna 10 seconden drijven op de borst. In het water afzetten van de wand, direct gevolgd door 5 seconden uitdrijven op de rug, aansluitend enkele meters enkelvoudige rugslag, waarna 20 seconden drijven op de rug, gevolgd door 5 meter hoofdwaarts voortbewegen op de rug met gebruik van armen. In het water afzetten van de wand, aansluitend 15 meter borstcrawl. In het water afzetten van de wand, aansluitend 15 meter rugcrawl. Van de kant te water gaan met een hurksprong, gevolgd door 30 seconden watertrappen met verplaatsen in meerdere richtingen, met gebruik van armen en benen, en 30 seconden (verticaal) blijven drijven met gebruik van armen.

Kleding-eisen diplomazwemmen zwemdiploma C
Bij het diplomazwemmen voor het zwemdiploma C dient de kleding te bestaan uit:

– Badkleding, T-shirt, blouse of hemd met lange mouwen, Lange broek (lange broeken die naadloos aansluiten op de huid zijn niet toegestaan)

– Regen/windjack (bedoeld wordt een jack met lange mouwen, dat vaak is vervaardigd uit een soort nylon)

– Schoenen (plastic, leren en sportschoenen zijn toegestaan; schoenen zonder echte zool zijn niet toegestaan)

Het is toegestaan dat kandidaten in plaats van een broek/blouse een jurk met lange mouwen of rok/blouse met lange mouwen dragen. De jurk/rok moet tot over de knie reiken.